Červená, žlutá, bílá… Cibule. Vždy nás při krájení rozpláče, ale v kuchyni nesmí chybět. Kromě toho, že přidává jídlům výraznou chuť, má v domácnosti mnohočetné využití. Vybrali jsme nejlepší tipy.
Vyčistit rošt po grilování masa je náročné. S cibulí to půjde snáze.
- Nádherně vyčistí špinavý rošt i připálené hrnce
Pokud rádi grilujete, určitě je čištění roštu vaší nejoblíbenější činností. Šťáva z masa nebo zeleniny se dokáže doslova „zažrat“ a ne vždy se podaří nečistoty odstranit. Máme pro vás skvělý tip – použijte cibuli. Stačí ji rozkrojit a řeznou stranou pořádně vyšroubovat ještě teplý rošt. Sírové sloučeniny z cibule vše uvolní. Vyzkoušejte její sílu i na roštu v troubě a na připálených hrncích.