Home Bydlení Nečekaný tip, jak v DOMÁCNOSTI využít obyčejnou cibuli

Nečekaný tip, jak v DOMÁCNOSTI využít obyčejnou cibuli

0
Onion grows from the dugout. Fresh harvest in the garden.

Červená, žlutá, bílá… Cibule. Vždy nás při krájení rozpláče, ale v kuchyni nesmí chybět. Kromě toho, že přidává jídlům výraznou chuť, má v domácnosti mnohočetné využití. Vybrali jsme nejlepší tipy.
Vyčistit rošt po grilování masa je náročné. S cibulí to půjde snáze.

  1. Nádherně vyčistí špinavý rošt i připálené hrnce
Top view of a bowl full of red and golden sliced onions surrounded by a wooden cutting board with a kitchen knife on top and whole and sliced golden and red onions. The bowl is at the center of the image. Low key DSLR photo taken with Canon EOS 6D Mark II and Canon EF 24-105 mm f/4L

Pokud rádi grilujete, určitě je čištění roštu vaší nejoblíbenější činností. Šťáva z masa nebo zeleniny se dokáže doslova „zažrat“ a ne vždy se podaří nečistoty odstranit. Máme pro vás skvělý tip – použijte cibuli. Stačí ji rozkrojit a řeznou stranou pořádně vyšroubovat ještě teplý rošt. Sírové sloučeniny z cibule vše uvolní. Vyzkoušejte její sílu i na roštu v troubě a na připálených hrncích.

Exit mobile version